Najava: 30. festival glumca

30. festival glumca
Kultura

Izuzetna nam je čast najaviti 30. Festival glumca koji će se održati od 14. do 21. svibnja u Vukovarsko-srijemskoj županiji u Iloku, Otoku, Vinkovcima, Županji i Vukovaru.

U službeni je program festivala izbornik ovogodišnjeg izdanja glumac Zijad Gračić izabrao 15 predstava. Otvorenje je jubilarnog 30. Festivala glumca u gradu domaćinu Iloku 14. svibnja u Slovačkom domu s početkom u 20 sati.

Ocjenjivački sud u sastavu glumaca Mirele Brekalo, Mare Martinovića i Miroslava Čabraje pogledat će sve službene predstave i odlučiti o dobitnicima nagrada. Glumci - domaćini festivala naši su proslavljeni umjetnici Anja Šovagović i Dragan Despot.

Osim predstava, posjetitelj će moći uživati i u izložbi fotografija u svih pet gradova koja će prikazivati naše istaknute glumce i zanimljive detalje s prošlogodišnjih izdanja.

Festival glumca već je dugi niz godina postao neizostavni događaj u kulturnom životu naše zemlje i Vukovarsko-srijemske županije, a ove godine obilježavamo veliku obljetnicu, što ga čini posebnim i nezaboravnim.

Organizatori UO Asser Savus (Vinkovci) i HDDU (Zagreb) potrudili su se dovesti najbolje predstave iz prošlogodišnje produkcije hrvatskih kazališta, na radost vjerne festivalske publike i svih zainteresiranih.

Pokrovitelji su 30. Festivala glumca Vukovarsko-srijemska županija, Ministarstvo kulture i medija RH i gradovi Vukovar, Vinkovci, Županja, Otok i Ilok.

U nastavku pogledajte raspored održavanja predstava u Otoku, ali i raspored za cijelu županiju.

Ulaz na predstave u Otoku je besplatan!

Slika
30. festival glumca
Slika
30. festival glumca