Propusnice za poljoprovrednike!

Propusnice za OPG-ove ubuduće izdaju savjetodavne službe za polj.:
Zahtjevi će se zaprimati putem telefona, e-maila ili web forme www.savjetodavna.hr/propusnice. Propusnice će se moći dobiti elektronskim putem (putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp) ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede.

Poljoprivrednici se mogu za izdavanje propusnica obratiti djelatniku Ministarstva poljoprivrede po županijama:

Vukovarsko-srijemska županija:

tel: 032/422-756 i 091/4882-927

e-pošta: duro.cerovcec@mps.hr

UPUTA o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II. Odluke o zabrani napuštanja mjesta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

I.

S obzirom na upite stožera civilne zaštite te pravnih i fizičkih osoba, radi ujednačavanja postupanja daje se uputa o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu: Odluka).

II.

Nalaže se stožerima civilne zaštite da propusnice zbog okolnosti iz točke II. stavka 1. podtočke e)  Odluke:

 • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, izdaju maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja).

U zahtjevu potrebno je navesti osobne podatke i razlog traženja propusnice.

Preporuča se da se propusnice izdaju elektronskim putem na temelju zahtjeva upućenih elektronskom poštom ili drugim načinom bez socijalnog kontakta, a da se u Stožer civilne zaštite građani obraćaju osobno samo iznimno, ako nikako ne mogu drugačije zatražiti propusnicu.

 

III.

Traži se od pravnih osoba koja izdaju propusnice zbog okolnosti iz točke II. stavka 1. Odluke

 • podtočke a) – promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja,
 • podtočke b) – dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,
 • podtočke c) – izvješćivanje javnosti,
 • podtočke f) (putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (npr. održavanje komunikacijskih i informacijskih sustava).

da izrade procjenu nužno potrebnog osoblja i da propusnice izdaju samo osobama koje su neophodno potrebne za obavljanje poslova i djelatnosti za funkcioniranje zajednice.

Organiziranje izdavanja propusnica treba organizirati elektronskim putem ili drugim primjernim putem bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

 

 

 

IV.

Izabrani liječnici obiteljske medicine koji izdaju propusnice zbog  okolnosti iz točke II., stavka 1., podtočke d) – potrebna hitna medicinska skrb, trebaju organizirati izdavanje propusnica, kad je to moguće temeljem medicinske dokumentacije, elektronskim putem ili drugim primjerenim putem bez socijalnog kontakta.

V.

Čelnici žurnih i operativnih službi koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 (točka II., stavak 1., podtočka g), dužni su službenicima, koji nemaju službene policijske značke i službene vojne iskaznice ( njima propusnice nisu potrebne jer im službena iskaznice zamjenjuju propusnice ), a potrebni su u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, izdavati propusnice bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

 

VI.

Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem propusnice mogu koristiti na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku ( npr. mobilnom aparatu ).

VII.

 

Stožeri civilne zaštite dužni su s ovom Uputom upoznati sve na koje se odnosi i javnost.

 

Dostaviti:

1.        Operativnom centru Civilne zaštite,

na daljnju dostavu

2.         Pismohrani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stožer civilne zaštite Grada Otoka-dežurstvo i kontakti

Stožer civilne zaštite grada Otoka obavještava građane da propusnice mogu dobiti svakog radnog dana u vremenu od 8 do 13 u Gradskoj upravi, Trg kralja Tomislava 6/a, Otok, a po potrebi i u drugo vrijeme.
Od 25. ožujka propusnice se mogu dobiti i u Komletincima, u zgradi Mjesnog odbora, B. Radić 19, za vrijeme radnog vremena od 8 do 13 h a po potrebi i u drugo vrijeme. Kontakt osoba: Josipa Nikolić 091/6210679.

Stožer civilne zaštite nadležan je davati propusnice samo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijima ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.
Za dobivanje propusnice nazovite na navedene kontakt telefone, kako bismo smanjili socijalni kontakt.

OBAVIJESTI ŽUPE OTOK OD 22. OŽUJKA 2020.

Draga braćo i sestre, dragi vjernici župe sv. Antuna Padovanskog u Otoku!

U ovoj teškoj situaciji za sve nas kao i za cijeli svijet, Crkva je također morala dati svoj doprinos sprečavanju širenja pandemijske zarazne bolesti COVID 19 ili korona virusa.

U tom smislu, Državni stožer za civilnu zaštitu, kao i biskupi Hrvatske biskupske konferencije i naš nadbiskup mons. Đuro Hranić,  donijeli su neke privremene mjere koje obvezuju sve nas vjernike i svećenike na području cijele Republike Hrvatske.

 

S tim mjerama s kojima se želi sačuvati zdravlje svih nas kao i svih  naših sugrađana,  želim i ja vas upoznati u ovim obavijestima koje će vrijediti dok se nešto drugo ne odredi.

 

 1. Svete mise, slavlja sakramenata (krštenja, vjenčanja) pučke pobožnosti,

razni sastanci na bilo kojoj razini (župskoj, biskupijskoj) OTKAZUJU SE DO DALJNJEGA!

 1. Svećenik će slaviti svakodnevno svetu misu BEZ NAZOČNOSTI VJERNIKA, na nakane koje su zaprimljene. Sve će zaprimljene mise biti odslužene, a vi u taj dan kod svojih domova možete moliti na tu istu nakanu!
 2. Naš nadbiskup, kao i svi biskupi u RH OSLOBODILI su vjernike od obveze sudjelovanja na svetoj misi nedjeljom i blagdanima. To znači da nitko ne griješi ako u te dane ne sudjeluje na svetoj misi. Ali se pozivaju svi vjernici da u nedjelju i blagdane prate svetu misu putem televizije i radija i da se tom prigodom i duhovno pričeste!
 3. Naša će crkva u ovo vrijeme biti otvorena za posjet isključivo ZDRAVIM vjernicima utorkom  i petkom od 15 – 17 sati. U crkvi može boraviti najviše PET osoba u trajanju od pet minuta (može i duže ako ne bude velik broj vjernika). U crkvi se mora držati odstojanje od najmanje DVA metra ili više. Na ulazu u crkvu ruke je potrebno poprskati sredstvom za dezinfekciju.
 4. U ovom vremenu NEĆE BITI ISPOVIJEDANJA BOLESNIKA NITI VELIKE USKRSNE ISPOVIJEDI! Svećenik će pod određenim uvjetima ići samo bolesnicima koji su u smrtnoj pogibelji (samrti!).
 5. Sprovodi će se održavati uz strogo pridržavanje nadležnih zdravstvenih i drugih institucija i to u prisustvu samo NAJBLIŽE RODBINE i u kratko Sprovodne mise ćemo slaviti nakon ukidanja ovih mjera!
 6. ŽUPNI URED OSTAJE ZATVOREN DO DALJNJEGA! Možete se obratiti župniku na telefone: (032) 394 123, mob. 098 9384 333, ili na

e-mail: zupasvetogantuna@gmail.com.

 1. Mole se SVI KOJI DOLAZE IZ INOZEMSTVA, da se strogo drže SAMOIZOLACIJE u svojim kućama i neka barem 14 dana ne izlaze iz njih,  jer kao što vidimo najveći broj zaraza dolazi upravo iz inozemstva! Nije lako, ali MORA SE! Radi sebe i radi DRUGIH!

 

 

Svima nama vjernicima ove odluke teško padaju, ovako nešto nismo doživjeli ni mi ni cijelo čovječanstvo, možda još od vremena kuge, ali moramo svi biti svjesni, da bez ovakvih mjera neće biti ni napretka u iskorjenjivanju ove opake bolesti koja nas može sve zadesiti.

 

Svi smo kao vjernici dužni posvjedočiti solidarnost i učiniti sve da bi se spriječilo širenje virusa. Pretvorimo ovu krizu u prigodu da, unatoč ovoj velikoj kušnji, u nadi budemo radosniji, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani (usp. Rim 12,12). Molimo svakodnevno molitvu Majci Božjoj Zdravlju bolesnih i sv. Roku, zaštitniku od zaraznih bolesti, kako su nam preporučili naši biskupi, a možete je naći na kraju ovih obavijesti.

Neka svakodnevna molitva, u ovo korizmeno vrijeme posebno post i djela ljubavi prema potrebitima, starima, onima koji si ne mogu nabaviti namirnice, lijekove i sl.,  budu obilježja ovog izazovnog vremena. Budimo u molitvi ustrajni! Molitva sve može, Bog sve može!!