Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država nedavno je pokrenulo inicijativu pod imenom „MeetUS”, čiji je cilj oformiti grupu stručnjaka za svaku pojedinu županiju koji će raditi na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Cilj ove inicijative je da se djelatnici Veleposlanstva predstave, upoznaju s lokalnim potrebama i pronađu načine za suradnju.

Dana 29. svibnja 2019. godine u sklopu MeetUS inicijative, Grad Otok posjetili su predstavnici Sjedinjenih Američkih Država Wylita Bell, Shawn Wistrom, Edo Babić i Mislav Sučec.

Predstavnici SAD-a upoznali su se s djelatnicima Otočke razvojne agencije koji su im predstavili naš način rada, te prikazali filmove koji predstavljaju Grad Otok i otočke znamenitosti, poduzetničku zonu, te sve projekte koji su trenutno u provedbi, i one koji su u pripremi.

Zbog iznimnog interesa za tradiciju Grada Otoka i naše znamenitosti, predstavljena im je i otočka Suvara i njen značaj, a predstavnici SAD-a najavili su ponovni obilazak našeg grada povodom manifestacije „Otočko proljeće“.

 

There are no comments yet.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).