Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvorio je danas u Otoku izmještenu Policijsku postaju Otok iz središta grada u objekt HEP-a u Gospodarskoj zoni.

Načelnik Policijske postaje Otok Dubravko Stojačić rekao ja kako PP Otok broji 55 službenika, no još uvijek nedostaje policijskih službenika.

-Zahvaljujem HEP-u što nam je omogućio ovu zgradu i po ovakvim uvjetima, gdje se može koristiti njihov inventar. Policijska postaja Otok pokriva 12 mjesta, što se tiče samih okolnih naselja do granice sa susjednom postajom Tovarnik, Vinkovci  i Županja. Veliki dio ove postaje se odnosi na šumske dijelove i na polja, tako da veliki dio svojih snaga usmjeravamo na onaj temeljni policijski posao. Kad govorimo o broju policijskih službenika, u svako doba ovdje je 45 policajaca. Veći dio je preseljen, no u Gradu je ostala služba upravnih poslova, hoće li i oni preseliti vidjet ćemo kroz naredno razdoblje, odnosno da li bi građanima odgovaralo da se izmjeste upravni poslovi ili da ostanu na lokaciji na kojoj se nalaze. Novog opremanja neće biti, zadovoljni smo sa onim što smo dobili. Osim toga garažni prostor koji je bivša tvrtka HEP ovdje imala, prenamijenit će prema mogućim standardima  u arhivski prostor, rekao je Stojačić.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova s HEP-om je sklopio ugovor o najmu na pet godina za korištenje zgrade u otočkoj Gospodarskoj zoni, rekavši kako će policiju najam koštati 8.000 kuna mjesečno.

-Volio bih kada bi sva hrvatska policija imala ovakve uvjete za rad. Puno godina se, međutim, taj segment zanemarivao i mi smo krenuli u ozbiljan projekt suradnje s lokalnim zajednicama, tako da smo u ovom trenutku pred otvaranjem policijske postaje u Đurđevcu, otvaramo natječaj za izgradnju policijske postaje u Imotskom, a nešto slično ćemo raditi i za Policijsku upravu Zadarsku, a tu su također Knin, Metković”, kazao je Božinović.

There are no comments yet.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).