Obavijest o suzbijanju komaraca- tretiranje sa zemlje

Obavještavamo Vas da će Veterinarska stanica d.o.o. Vinkovci obaviti tretiranje komaraca toplim zamagljivanjem na području grada Otoka i mjesta Komletinci, mjesta Komletinci dana 23.08.2018.(četvrtak) u jutarnjem terminu od 6-9h, a grada Otoka u večernjem terminu od 19-22h.

Tretiranje komaraca provodit će se preparatima niske toksičnosti za primjenu u urbanim sredinama i sa dozvolom od Ministarstva zdravlja za primjenu u Republici Hrvatskoj.

Preparat koji će se koristiti za tretiranje je Cymina ultra ( cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid ), a kao nosač za toplo zamagljivanje koristiti ćemo rafinirano mineralno ulje ( dizel ).

Molimo vlasnike pčela da zaštite svoje košnice.

Napomena:

Ukoliko tretiranje nije moguće obaviti radi vremenskih neprilika, tretiranje se odgađa za sljedeći dan kada to bude moguće.

 

 

 

 

Veterinarska stanica d.o.o. Vinkovci

Važna obavijest iz Vranjeva

Poštovani,

sukladno Odluci o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada, obavještavamo Vas kako ste u roku 10 dana od dana primanja ove obavijesti obvezni doći u prostorije Vranjeva zbog potpisivanja Izjave o načinu pružanja javne usluge.

Naime, Izjavom ćete odlučiti kakvu vrstu usluge želite, koju veličinu spremnika za otpad želite te želite li spremnik za bio otpad. Ukoliko se ne odlučite, odnosno ne dođete u prostorije Vranjeva, smatrat će se da želite osnovnu uslugu, te time pristajete na uvjete pružanja usluge sukladne našoj sugestiji, odnosno pretpostavci.

Izjava ima svojstvo ugovora te potpisivanjem iste, kao i nedolaskom u roku 10 dana (čime se Izjava također smatra pravovaljanom), prestaje važiti dosadašnji Ugovor o odvozu komunalnog otpada.

NAPOMENA: Molimo sve korisnike usluge kojima spremnici još uvijek nisu označeni čipom, da se jave u Vranjevo d.o.o. te ugovore termin za čipiranje spremnika. Također napominjemo fizičke osobe koji dosad nisu koristili javnu uslugu prikupljanja da su obvezni doći potpisati Izjavu, ukoliko posjeduju nekretninu, a neovisno o tome imaju li prebivalište u Otoku.

Pojašnjenja vezana uz čipiranje, kao i potpisivanje Izjave, možete dobiti na email vranjevo@net.hr, tel. br. 032/395-358 ili osobnim dolaskom u Vranjevo d.o.o.

Srdačan pozdrav,

VRANJEVO D.O.O.

“Sat za planet Zemlju”

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, 24. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito. Po prvi će se put akciji pridružiti i Grad Otok na čijim će ulicama u subotu 24. ožujka na sat vremena biti ugašena javna rasvjeta.

 

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u Satu za planet Zemlju, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova, uključujući dubrovačke zidine, pulsku arenu, splitsku rivu, cijelu makarsku rivijeru te zagrebačku katedralu.