gospodarska zona
prostorni plan
program ukupnog razvoja
kalendar dogadjanja
foto galerije
otocki list
otocko proljece
otocki virovi
suvara
spot suvara
turistička zajednica
početna
kontakt

ŠRU "STAROVIRAC" OTOK

Predsjednik: MARIN VARZIĆ

Tajnik: ŽELJKO LJUBIĆ,

Blagajnik: ŽELJKO JURIĆ  

 

Izvršni odbor: Marin Varzić, Željko Ljubić, Željko Jurić, Nedjeljko Čepo, Ivica Breščaković, Zdravko Matić, Ivica Kvesić, Ivica Lucić, Vlatko Hraško, Berislav Šalković, Josip Peić
 
Nadzorni odbor: Ivan Božić, Željko Drnasin, Ivica Varzić                    
 
Kontakt:  098 810 004 Marin Varzić
 
Godina osnutka: 2011.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 


REZULTATI DOSADAŠNJEG RADA


 

RIBIČKA UDRUGA STAROVIRAC OTOK POSTIŽE ODLIČNE REZULTATE,KAKO PROŠLE GODINE TAKO I OVE 2012

 

UDRUGA SE NATJEČE U ---1.LIGI RIBIČKOG SAVEZA VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

                                                    2.KUPOVI DRUŠTVA ŽUPANIJE

                                                      

                                                      3.DRUŠTVENA NATJECANJA

 

                                                       4.PETA LIGA  -priprema za drža. natjeca.

 

                                                        5.DRŽAVNA NATJECANJA

 

DO 20. 09.2012g. UKUPNO JE OSVOJENO

 

 

 

                                                                                  PEHARA------  MEDALJA              

 

 

                                                          

                                                      1.SENIORI...             7                             14

      

                                                       2.SENIORKE...        3                            11

 

                                                       3.KADETI....             ----                           8

 

                                                        4.KADETKINJE...     2                            19

 

ZA 2011g. UKUPNO  JE OSVOJENO-- PEHARA-----MEDALJA                                                                                                                          

                                                                         4       38

DRŽAVNO NATJECANJE NA KOJEM SU NASTUPILE KADETKINJE STAROVIRCA,OTOK                                                                 1. VALENTINA LJUBIĆ

                                            2.VARZIĆ MARINELA

                                            3.VARZIĆ IVANA

KADETKINJA VALENTINA LJUBIĆ JE POSEBNO NADARENA NATJECATELJICA SA NAJ VIŠE OSVOJENIH ODLIČJA.

 

2012g. UDRUGA STAROVIRAC OTOK ORGANIZIRALA JE---

 

1.DRUŠTVENO NATJECANJE-OTOČKI VIR

2.KUP NATJECANJA--13.EKIPA IZ ŽUPANIJE NA OTOČKIM VIROVIMA

3.FIŠIJADA 14. EKIPA IZ ŽUPANIJE U GRADU OTOKU

 

 

 

 

 

 

 

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA ŠRU "STAROVIRAC" OTOK

20. siječnja 2013. održana je godišnja skupština ŠRU „Starovirac“ Otok.
Športsko-ribolovna udruga „Starovirac“ Otok ne samo da je uspješna na sportskim natjecanjima, nego je i u organizacijskom radu za primjer, a to se pokazalo na održanoj skupštini u vatrogasnom domu u Otoku. Na skupštini su podnesena sva izvješća o radu udruge u protekloj godini, a skupštinu su pozdravili i brojni gosti. Bio je to Ivan Japunđić, predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza Vukovarsko-srijemske županije koji je pohvalio rad udruge u ime saveza.
Marin Vrazić, predsjednik ŠRU „Starovirac“ Otok, u izvješću je o radu udruge rekao da udruga djeluje dvije godine i u sastavu je Sportsko-ribolovnog saveza u kojem je ukupno 36 društava.
Starovirac ima 98 članova od kojih je 52 seniora i seniorki i 25 kadeta i kadetkinja.
Tajnik udruge Željko Ljubić pročitao je izvješće o natjecanju na kojem je sudjelovalo 40 članova i to na 49 natjecanja, 6 društvenih, 6 kola županijske lige, 15 kupova na području županije, prvenstvu županije, sletu kadeta i državnom prvenstvu u Rasinji.
U 2012. godini ukupno su osvojene 52 medalje i 9 pehara.
Povodom manifestacije Otočko proljeće ŠRU „Starovirac“ Otok održala je Kup Cvelferije u natjecanju na otočkim Virovima u lovu ribe udicom na plovak. Iz čamaca je „Starovirac“ osvojio prvo mjesto ispred ekipa „ Štuka“ Soljani, „Šaran“ Gunja, „Virovi“ Bošnjaci, „Smuđ“ Drenovci i „Spačva“ Vrbanja .
U izvješću je rečeno da su Hrvatske vode uspješno izvele radove na produbljenju korita Spačve na Čistinama, uređenju natjecateljske staze te staze za rekreativni ribolov.
ŠRU „Starovirac“ Otok održala je 25 radnih akcija u protekloj godini od kojih su najznačajnije izrada mostova i prijelaza preko kanala do staza za natjecanja.
Predložen je i usvojen novi plan rada i financijski plan u kojemu je uz daljnji rad na uređenju obale predviđena izgradnja nadstrešnice na čistinama, održavanje pet kola društvenog natjecanja, održavanje kupa sa ekipama županije, fišijade i sudjelovanje na natjecanjima koje organizira Savez Vukovarsko-srijemske županije. Za cjelokupan su rad i postignute uspjehe zaslužni svi članovi udruge „Starovirac“, na čelu sa Upravnim odborom.
Ova uspješno održana skupština ŠRU“Starovirac“ Otok završena je pozivom na zajednički ručak, a nakon čobanca i pokoje kapljice još se dugo pričalo o velikim ribama koje su, naravno, pobjegle s udice.
STAROVIRCU PRVO MJESTO NA 4. MEMORIJALU ANTUNA DIVALDA-DIDE

28. rujna 2013. u Vinkovcima je održan 4. memorijal Antuna Divalda-Dide u športskom ribolovu koji je okupio 60 sudionika u čak 20 ekipa. To je natjecanje bilo posebno značajno za natjecatelje iz ŠRU "Starovirac" koji su osvojili ekipno prvo mjesto u tako velikoj konkurenciji s 10 bodova, drugo je mjesto osvojila "Sava Županja" sa 16 bodova, dok je treće mjesto zauzela ekipa "Vodovod" Vinkovci sa 17 bodova. 

STAROVIRAC SE S NATJECANJA IZ LIPIKA VRATIO UVJERLJIVO PRVI

Udruga "Starovirac" Otok na dobrom je putu da ostvari svoj san, a to je ulazak u 2. hrvatsku ribolovnu ligu. Natjecanjem u 3. hrvatskoj ribolovnoj ligi do 6. su kola bili drugi, da bi u 6. i 7. kolu ostvarili senzaciju jer su sva trojica natjecatelja bila prva i cijela je ekipa bila ukupno prva. 

U 7. su kolu natjecatelji Starovirca zauzeli izvrsno drugo mjesto ekipno. Zadovoljni i presretni zbog dobrog rezultata iz Lipika su se vratili s pet medalja-četiri zlatne, jedna srebrna i dva pehara. Jedan je pehar za ukupno prvo mjesto, dok je drugi za ekipno drugo mjesto. Natjecatelji su u Lipiku bili Željko Jurić, Željko Ljubić i Nedjeljko Čepo.Izborna skupština ŠRU "Starovirac"

Dana 8.2.2015 ŠRU „Starovirac“ Otok održao je izbornu skupštinu.
Presjednik udruge je ostao Marin Varzić, novo izabrani podpresjednik je Željko Jurić, tajnik udruge je Željko Ljubić. Upravni i nadzorni odbor je ostao neizmijenjen.

Športsko ribolovna udruga „Starovirac“ Otok je zadovoljna ostvarenim rezultatima u protekloj godini. Iza nas je sezona koja će se dugo pamtiti, posebice zbog povijesnog rezultata kadetkinje Valentine Ljubić koja je na državnom natjecanju, završnici 60. kupa kadeta HŠRS Vinkovci-Rokovci-Andrijaševci na rijeci Bosut osvojila prvo mjesto i postala prvakinja Hrvatske u kategoriji kadetkinja.

Naša je ekipa seniora nastupala u Trećoj hrvatskoj ligi Istok u kojoj je osvojila drugo mjesto i plasirala se u Drugu hrvatsku ligu. U ekipi su učestvovali Nedeljko Čepo ( drugo mjesto pojedinačno), Željko Ljubić (četvrto mjesto) i Željko Jurić (deveto mjesto od ukupno 27 natjecatelja).
U Županijskoj ligi ekipa seniorki osvojila je prvo mjesto, u sastavu Daniela Varzić (prvo mjesto pojedinačno), Anica Ljubić (drugo mjesto) i Marija Josipović (treće mjesto). Od ekipa seniora imali smo dvije ekipe koje su osvojile 5. i 10. na spomenutoj Županijskoj ligi.
Na Kupu županije kadetkinje, u sastavu Valentina Ljubić, Marinela Varzić i Ana Jurić, osvojile su prvo mjesto i plasman na završnicu Kupa HŠRS u Rokovcima-Andrijaševcima gdje su osvojile 5. mjesto ekipno.
Na V. zoni juniori, u sastavu Juraj Jurić, Alen Varzić i Valentina Ljubić, osvojili su prvo mjesto i ostvarili plasman na završnicu Kupa HŠRS Beli Manastir, jezero Šećerana.
Seniorke „Starovirca“ su na V. zoni osvojile 2. mjesto i također se plasirali na završnicu Kupa HŠRS Beli Manastir, Topoljski Dunavac-Puškaš.

Voditelji i treneri navedenih ekipa bili su: Željko Ljubić, Velimir Draženović i Marin Varzić.

ŠRU „Starovirac“ Otok bio je domaćin jednog kola Treće lige Istok, jednog kola Županijske lige, Županijskog kupa na kojeg se odazvalo 19 ekipa od kojih su bile tri ekipe „Starovirca“ i ostvarile vrlo dobre rezultate (1., 3. i seniorke 4. mjesto). Natjecanje se održavalo na rijeci Spačvi na otočkim Čistinama. Ulovi ribe su bili jako dobri. Lovilo se od 4,200 g do 11,300 g, a ukupan ulov je bio preko 300 kg ribe, isključivo kedera, žutooke i deverike.
Održano je i društveno natjecanje kadeta, juniora i seniora u sklopu Otočkog proljeća.

ŠRU „Starovirac“ je sudjelovao na 38 natjecanja u 2014. godini na kojima je osvojio 24 pehara i 129 medalja. U protekle 4 godine osvojeno je 60 pehara i 349 medalja.

Za sva natjecanja velika potpora su nam bili gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić i Športsko ribolovni savez Vukovarsko-srijemske županije kojima se zahvaljuemo.

Željko Ljubić