Gradsko vijeće Grada Otoka održalo 2. studenog svoju 33. sjednicu pod predsjedanjem Milenka Drljepana, predsjednika vijeća, na kojoj je donešeno nekoliko značajnih odluka. Ponajprije je usvojena Odluka o izvršenju Proračuna grada Otoka za prvih šest mjeseci ove godine, a potom i prijedlog Odluke o II. izmjenama i dopunama Proračuna Grada Otoka za 2020. godinu. Prethodno planiran Proračun u iznosu 50.838.000,00 kn povećan je na 55.238.000,00 kn. Prema riječima Berislava Vukovića, pročelnika za financije i proračun, razlog donošenja ovog rebalansa proračuna je povećanje prihoda i rashoda zbog provedbe projekata Izgradnja i rekonstrukcija dječjeg vrtića i Vrata spačvanskog bazena odnosno komunalnih aktivnosti kao što su: rekonstrukcija ulice Alojzija Stepinca u Otoku, kupovina zemljišta, izgradnja pristaništa i postavljanje javne rasvjete na Virovima, uređenje wellnes sadržaja u Bioekološko – edukacijskom centru i sl. Na potrebu za rebalansom utjecalo je i smanjenje poreznih prihoda uslijed pandemije koronavirusom. Na prijedlog gradonačelnika Josipa Šarića u rebalans proračuna je uvrštena i kupnja kombi vozila za potrebe komletinačkih udruga i ostale opravdane potrebe građana Komletinaca. Gradsko vijeće prihvatilo je ponudu za otkup zemljišta u vlasništvu župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije iz Komletinaca u svrhu proširenja mjesnog groblja i parkirališta uz groblje.
Donesena je Odluka o kupnji nekretnine u ulici Vladimira Nazora u Otoku u svrhu izgradnje nove ulice. Naime, nedavno usvojenim Urbanističkim planom uređenja Centar I u Otoku, predviđena je izgradnja nove ulice za čiju je realizaciju potrebno otkupiti navedenu nekretninu. Izgradnjom ove ulice planira se stvoriti nova građevinska zona u kojoj bi se mogli realizirati projekti Grada poput izgradnje muzeja, galerije, stambenih zgrada i sl.
Gradonačelnik Josip Šarić podnio je i izvješće o svom radu za prvih šest mjeseci 2020. godine. Izvješćem su bili obuhvaćeni razvojni, komunalni i infrastukturni projekti, kako završeni tako i projekti u tijeku te novi projekti sa svrhom razvoja gospodarstva i podizanja kvalitete života na području grada. Gradonačelnik je vijećnicima podnio izvješće i o svim poduzetim aktivnostima na suzbijanju pandemije koronavirusa, napomenuvši da u prvom polugodištu do kraja lipnja Stožer civilne zaštite Grada Otoka nije zabilježio niti jednu zaraženu osobu.

There are no comments yet.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).