Frama ili Franjevačka mladež jest zajednica, tj. bratstvo mladih koji se okupljaju oko Isusa Krista i Božje riječi djelujući po uzoru na sv. Franju Asiškog.

U subotu, 2. veljače, u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku pod sv. Misom u 18h, 13 framaša je obnovilo a 11 po prvi puta dalo svoja obećanja življenja Evanđelja po uzoru na sv. Franju Asiškog. Ovako veliki broj dokaz je da sve više mladih ljudi u Crkvi traži utjehu i odmor od užurbane i tamne svakodnevice.

Pripreme za ovogodišnja obećanja su započele još u prosincu prošle godine a završile u srijedu, 30. siječnja, duhovnom obnovom koju je predvodio fra Matija Marijić, područni duhovni asistent.

Na svečanoj sv. Misi, koju je predvodio fra Matija Marijić uz koncelebraciju župnika Antuna Kneževića i fra Željka Klarića, okupio se velik broj domaćih vjernika, gostiju, duhovnih asistenata i framaša iz brojnih bratstava Osječkog područnog bratstva (Frama Sikirevci, Frama Vukovar – Borovo Naselje, Frama Osijek – Jug II, Frama Vinkovci – BSM, Frama Vukovar, Frama Bošnjaci, Frama Našice, Frama Đakovo, Frama Belišće, Frama Osijek – Tvrđa, Frama Slavonski Brod, Frama Zagreb – Kaptol).

Kao geslo ovogodišnjih obećanja bio je citat iz Ivanova Evanđelja : „Jedno znam : slijep sam bio, a sada vidim.“ (Iv 9, 25) Ovogodišnja su se obećanja poklopila s blagdanom Prikazanja Gospodinovog pa su mladi u crkvu ušli svečano u procesiji noseći zapaljene svijeće koje simbolično osvjetljuju put na stazi života. Misno slavlje uveličao je mješoviti zbor „Blaženi Alojzije Stepinac“ pod ravnanjem prof. Jana Valenćika i Zbor mladih „Gracija“ pod vodstvom Marine Čepo, bivše framašice.

Slavlje se nastavilo u kripti crkve. Domaći vjernici su svojim trudom pripremili i osigurali bogatu zakusku za sve goste. Već tradicionalno, nakon zakuske uslijedio je skeč na temu životnog poziva. Po dobivenom aplauzu i pozitivnim reakcijama, rekli bismo da je skeč bio iznimno uspješan! Druženje se nastavilo dugo u noć.

Frama Otok vrlo je aktivna Frama Osječkog područnog bratstva i treća po broju framaša! Prisutni su na svim područnim i nacionalnim događajima, a rado posjećuju i druge Frame na dan njihovih obećanja. Dva otočka framaša članovi su Područnog vijeća Osječkog područnog bratstva. Pored toga, framaši su aktivni u župnoj zajednici. Okupljaju se svaki petak, u 19.45h u framaškoj dvorani i na tjednim susretima obrađuju teme vezane uz vjeru, framaštvo i aktualne probleme u društvu.

FRAMA Otok poziva sve mlade od 15. do 30. godine života da im se pridruže i postanu dio jedne velike i prekrasne obitelji!

 

 

There are no comments yet.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).