Iako smo nedavno podijelili vijest o dosad najvećoj akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije, takva akcija zaslužuje još naše pozornosti. Vijest je to o našim mladim sugrađanima koji su svojim humanitarnim radom učinili Hrvatsku ljepšim mjestom za život, izrastajući pritom u odgovorne ljude svjesne svojih mogućnosti pozitivnog utjecaja na zajednicu kojoj pripadaju.

Prenosimo vam riječi njihovog starješine: “Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je kampanju za dosad najveće volontersko pošumljavanje Dalmacije. Plan je kroz 8 vikenda tokom jeseni 2018. godine uključiti tisuće volontera koji bi pomogli u pošumljavanju opožarenih područja. U volontiranju bi, osim izviđača, sudjelovale i brojne druge udruge i institucije, uključilo bi se učenike i studente, planinare, sportske klubove, branitelje, volontere Crvenog križa i HGSS-a, članove lokalnih DVD-ova kao i sve ostale zainteresirane građane i organizacije. Glavni partneri izviđačima na projektu pošumljavanja su Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR).

Imali smo tu čast da budemo među prvim udrugama izviđača koje su sudjelovale na pošumljavanju i ujedno početku kampanje u period  27.9. – 30.9. 2018. Smješteni u gradu Splitu u Splitskom skautskom klubu (ovim putem im se zahvaljujemo na gostoprimstvu) iskoristili smo priliku te se čak i okupali (naravno najhrabriji), posjetili znamenitosti grada Splita, malo ponovili povijest i zadovoljni vratili se kućama do sljedeće akcije.

 

Uz izviđački pozdrav: Budi pripravan!”

Starješina O.I. “Suvara”

Davor Iščić

 

There are no comments yet.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).