Vlada Republike Hrvatske je u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja u srpnju 2014. godine donijela Program energetske obnove višestambenih zgrada od 2014. do 2020. godine čije provedbeno tijelo je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt su pripremili stanari u suradnji sa Gradskim gospodarstvom d.o.o. Vinkovci kao upraviteljem zgrade, Gradom Otokom i Otočkom razvojnom agencijom. Njegova vrijednost je nešto više od 1,3 milijuna kuna od čega je iz Fonda osigurano 794. 000,00 kuna bespovratnih sredstava (Referentni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – KK.04.2.2.01.0186). Razdoblje provedbe projekta je od 01. 10. 2016. do 30. 11. 2018., u tom su periodu odrađene sve aktivnosti koje obuhvaća projekt, a tijekom proteklih nekoliko mjeseci izvršeni su radovi same energetske obnove.

Cilj projekta je energetska obnova zgrade radi smanjenja troškova grijanja, podizanje vrijednosti nekretnine i estetsko uređenje središta grada.

Kako bi višestambena zgrada bila u cijelosti obnovljena, Grad Otok je financirao radove koji nisu mogli biti financirani kroz sam projekt. Nastavno na prethodne radove, iz gradskog proračuna financirana je obnova krovišta stambenog objekta. U tijeku je uređenje poslovnih prostora u sklopu višestambene zgrade.

There are no comments yet.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).