U gradskoj je vijećnici grada Otoka u utorak 27. veljače 2018. godine održana uvodna konferencija EU projekta „Želim raditi – želim pomoći“ financiranog u sklopu  programa „Zaželi“ koji provodi Grad Otok kao nositelj projekta, sa partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb i Udrugom „Hrvatska žena“ Otok. Tijekom konferencije predstavljeni su ciljevi projekta te aktivnosti koje će se provoditi.

U sklopu projekta „Želim raditi – želim pomoći“ bit će zaposleno 45 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.357.323,31 kn, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u 100 % iznosu. Projekt je započeo 1. prosinca 2017. godine, potpisivanjem Ugovora, a trajat će 30 mjeseci.

Grad Otok kao nositelj projekta kroz svoj rad veliku pozornost poklanja brizi o najranjivijim skupinama društva. Projektom „Želim raditi – želim pomoći“ poboljšat će se pristup tržištu rada žena pripadnica ranjivih skupina u gradu Otoku kroz njihovo zapošljavanje u lokalnoj zajednici. Stjecanje dodatnih kvalifikacija doprinijet će njihovoj konkurentnosti na tržištu rada te smanjenju nezaposlenosti i rizika od siromaštva na području Grada Otoka i  cijele Vukovarsko-srijemske županije. Također, povećat će se socijalna uključenost i kvaliteta života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju i osoba s invaliditetom kojima će se kroz program zapošljavanja žena pružiti pomoć i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

 

 

 

There are no comments yet.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).